Sağlıklı beslenmek artık sizin için bir yaşam biçimine geldiyse, o halde leziz olduğu kadar sağlıklı tarifler de arıyorsunuz demektir. Bu arayışınıza çare olacak güzel bir tarifimiz var!
Özel Soslu Brüksel Lahanası Kızartması Nasıl Yapılır?
![](https://nevsehir-egitim-haberleri.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/saglikli-beslenmeyi-leziz-hale-getiriyoruz-ozel-soslu-bruksel-lahanasi-kizartmasi-nasil-yapilir-1-TYCYpiLg.jpg)
Pişirme süresi: 12 dakika
Pişirme derecesi: 180 derece
Malzemeler:
-
500 gram brüksel lahanası
-
2 yemek kaşığı zeytinyağı
-
3 yemek kaşığı nar ekşisi
-
Tuz
-
Karabiber
-
1 tutam kimyon
Sunum için:
-
Nar tanesi
-
Ceviz
Hazırlanışı:
1. Sos için gerekli malzemeleri çırpın. Brüksel lahanalarını ortadan ikiye kesin.
2. Sosla kaplayın. Brüksel lahanalarını sepete koyun ve 180 derecede 12 dakika kızartın.
3. Son 2 dakika kala ceviz koyup birlikte pişirin. Sonrasında nar taneleri ile servis edin.
Afiyet olsun!
Bu tarifin ayrıntılarını adım adım görmek isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz ?